Valikko

Blog Viihde

Ruotsalaislaulaja metsästää täydellistä kuukautissuojaa

Mikä on parasta Euroviisuissa? Glitter ja glamour! Mutta jotain puuttuu; kuukautiset! SMASK on ruotsalaisten musiikinopiskelijoiden järjestämä, parodinen vastine Euroviisuille.

02 03 2016

Menskoppen är min superhjälte!

Mikä on parasta Euroviisuissa? Glitter ja glamour! Mutta jotain puuttuu; kuukautiset! SMASK on ruotsalaisten musiikinopiskelijoiden järjestämä parodinen vastine Euroviisuille. Tänä vuonna lavalle nousee myös Siri Wallenténin hahmo Binda Mentzing, jolla on hakusessa täydellinen kuukautissuoja. Lunetten avulla tämä popkuningatar tarjoaa yleisölle unohtumattoman illan, josta ei jännitystä puutu!

PITEÅ

Det bästa med melodifestivalen är glitter, glamour och schlager, men det fattas något. Mens! I årets SMASK, eller Svenska Musikakademikers Sång Kåntest, i Piteå kommer Siri Wallentén komma ut på scenen som Binda Mentzing. En schlagerdrottning med paljett-mens som är på jakt efter det perfekta mensskyddet! Med hjälp av sin sponsor Lunette kommer hon att bjuda Piteå på en festlig, men överraskande, kväll!

SMASK är musikstudenters svar på melodifestivalen. Ju klyschigare desto bättre! Få av oss förknippar nog mens med schlager, men Siri Wallentén såg det som ett ypperligt tillfälle att sprida lite information om menskoppen!
- Menskoppen är ju min superhjälte alla dagar i veckan! Den har gjort mitt liv så mycket bättre. Helt plötsligt styrs jag inte av min mens. Nu tycker jag nästan om att ha det!

För de av oss som har hittat denna lilla mirakelkopp har den där veckan i månaden blivit väldigt mycket lättare. Siri tycker själv att tamponger gör ont att ta ut och att ha binda inte alls känns så fräscht och tryggt som reklamerna påstår. Det var under hennes år på folkhögskola som några vänner introducerade menskoppen. Hon var skeptisk till en början, men så prövade hon den och har inte tittat tillbaka sedan dess! 
- Menskoppen är det bästa som har hänt mig! Folk kanske tycker att jag överdriver, men det gör jag inte. Jag kan sova med den, bada, ja – allt! Men framför allt slipper jag planera mitt liv runt min mens. Sen ska vi inte glömma den ekonomiska biten! Man glömmer typ att man har mens.

Men, det känns ju konstigt att stoppa upp en kopp. Och hur tömmer jag den? Är det svårt? Nya saker kan alltid vara lite knepigt. Kanske speciellt när det gäller ens egen kropp. Men hur ska vi kunna sluta vara skeptiska om vi inte ens vet hur den ser ut? Att sjunga om den i SMASK är en väg att gå, menar Siri. 
- Jag har ett mål med mitt framträdande. Jag vill bara att alla som tittar på showen ska veta vad en menskopp är och hur den ser ut. Några blir kanske provocerade, andra kanske tycker att det är roligt och förhoppningsvis blir några nyfikna.

Hennes önskan är att menskoppen ska nämnas i skolböcker och att alla snippbärare som har mens ska veta att det finns alternativ till tamponger och bindor. Med hjälp av Lunette kommer Siri framföra en hyllning till menskoppen där även publiken kommer få vara delaktig. Alla tittare bör vara beredda på en ordentlig överraskning! Lunette har just nu även 10 % rabatt och fri frakt på sina menskoppar om man använder koden BINDAMENTZING. 
- Jag tror till och med att jag kommer att ha mens under showen, så det är ju passande!

Valerie Kaspersen

Är du själv nyfiken på att skaffa menskopp? Eller vill du kanske ge bort en? Om du använder koden Binda Mentzing på www.lunette.com kommer du att få 10 % rabatt plus fri frakt!

Vill du se Siri Wallenténs bidrag live kommer du kunna göra det den 4 mars kl 19.00 på:
https://www.youtube.com/user/SMASKiPitea?app=desktop

kuvat: Andreas Gärdnert

Jätä kommentti

Kommentit